Hledáte jednoduchý sezónní recept na hlavní jídlo, které se povede a které se nebudete muset zdráhat nabídnout ani návštěvě?
Právě jste ho našli.
Kuřecí špalíčky s jarní zeleninou z jednoho plechu – jednodušeji to už snad ani nejde!
Ochutnejte a podělte se s ostatními mlsouny v diskuzi, jak vám chutnalo.
Pro 4 mlsouny:
sůl
pepř
150 g šalotky
3 stroužky česneku
300 g mrkve
8 snítek tymiánu
7 lžic olivového oleje
150 ml suchého bílého vína
250 ml kuřecího vývaru
200 g hrachových lusků
Maso osolíme a opepříme. Šalotku rozpůlíme. Česnek oloupeme. Mrkev rozpůlíme a nakrájíme na menší kousky. Brambory oloupeme a podle velikosti nakrájíme na menší kousky. Lístky tymiánu nasekáme a smícháme s olivovým olejem, solí a pepřem. Na plechu promícháme maso, mrkev, šalotku, česnek a brambory, zalijeme připraveným bylinkovým olejem a pořádně promícháme. Přilijeme víno a vývar a vložíme do trouby rozehřáté na 200 stupňů Celsia. Pečeme zhruba 45 minut. Hrách vložíme do vroucí vody a dvě minuty povaříme. Slijeme a necháme uschnout. Po 40 minutách pečení přidáme do trouby na plech.
Sandra Š.