Není nad jednoduchou rychlou večeři plnou zeleniny. Nemusíte asi lámat hlavu, jakou přílohu k ní budete podávat.
Kupte čerstvé bagetky, namísto tatarské omáčky nebo majonézy, umíchejte domácí omáčku z tvarohu a bazalky a chutné mlsání je na světě.
Pro 4 mlsouny:
300 g tvarohu
4 lžíce minerální vody
1 svazek bazalky
sůl
pepř
2 menší červené cibule
2 cukety
1 červená a žlutá paprika
4 kuřecí prsa
1 lžička oleje
mletá paprika
2 lžíce černých oliv
bagetu
Tvaroh a minerální vodu smícháme. Lístky bazalky natrháme na malé kousky. Přimícháme do tvarohu, osolíme a opepříme.
Cibuli nakrájíme na tenké proužky. Očištěnou cuketu podílně rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Papriku a maso nakrájíme na proužky. Olej rozehřejeme na pánvi. Přihodíme maso a opékáme přibližně 5 minut. Ochutíme solí, pepřem a mletou paprikou. Maso vyjmeme a dáme prozatím strnou. Na neočištěnou pánev dáme všechnu zeleninu kromě oliv a opékáme dalších 5 minut. Lehce osolíme a opepříme. Přidáme zpět maso a olivy a vše ohřejeme.
Servírujeme s čerstvou bagetou a bazalkovým tvarohem.
rdc
foto: Food & Foto, Hamburg