Kuřecí prsa se zeleninou a bazalkovým tvarohem

Není nad jednoduchou rychlou večeři plnou zeleniny. Nemusíte asi lámat hlavu, jakou přílohu k ní budete podávat.

Kupte čerstvé bagetky, namísto tatarské omáčky nebo majonézy, umíchejte domácí omáčku z tvarohu a bazalky a chutné mlsání je na světě.

 Pro 4 mlsouny:

300 g tvarohu

4 lžíce minerální vody

1 svazek bazalky

sůl

pepř

2 menší červené cibule

2 cukety

1 červená a žlutá paprika

4 kuřecí prsa

1 lžička oleje

mletá paprika

2 lžíce černých oliv

bagetu

Tvaroh a minerální vodu smícháme. Lístky bazalky natrháme na malé kousky. Přimícháme do tvarohu, osolíme a opepříme.

Cibuli nakrájíme na tenké proužky. Očištěnou cuketu podílně rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Papriku a maso nakrájíme na proužky. Olej rozehřejeme na pánvi. Přihodíme maso a opékáme přibližně 5 minut. Ochutíme solí, pepřem a mletou paprikou. Maso vyjmeme a dáme prozatím strnou. Na neočištěnou pánev dáme všechnu zeleninu kromě oliv a opékáme dalších 5 minut. Lehce osolíme a opepříme. Přidáme zpět maso a olivy a vše ohřejeme.

Servírujeme s čerstvou bagetou a bazalkovým tvarohem.

rdc

foto: Food & Foto, Hamburg


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>