Alespoň jedno teplé jídlo bychom si měli denně dopřát. Často nemíváme příliš času na to stát u sporáku a připravovat teplá jídla.
Pro tyto případy je dobré mít v rukávě několik receptů, které nezaberou více než 30 minut. Právě takový je i tento recept. Ingredience, ze kterých je složený, obvykle máte doma a stačí jen přikoupit kuřecí prsa a žampióny.
Jako příloha se k pokrmu hodí rýže, ale postačí i čerstvý chléb.
Pro 4 mlsouny:
1 cibule
2 plátky slaniny
250 g žampionů
¼ hrnku hladké mouky
250 ml kuřecího vývaru
trocha smetany
2 lžíce čerstvě nakrájené petržele
Cibuli oloupeme. Maso, slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Olej rozehřejeme v pánvi. Přidáme maso a za občasného míchání opečeme dohněda. Maso vyjmeme a dáme stranou. Do pánve přidáme slaninu a cibuli opékáme, dokud cibule nezměkne. Žampiony pečlivě očistíme a rozčtvrtíme. Přimícháme k cibuli a povaříme 2 minuty. Žampiony by měly začít měknout. Přidáme hořčici a poprášíme moukou. Povaříme další dvě minuty a poté přilijeme vývar. Přivedeme k varu. Maso vrátíme zpět do hrnce, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni vaříme 15 minut. Nakonec přilijeme trochu smetany. Osolíme, opepříme a necháme smetanu prohřát. Přimícháme petržel a můžeme servírovat.
Sandra Špačková
Foto: taste.com.au, John Paul Uriza