Jablka dozrály. Také je rádi přidáváte do koláčů, buchet a štrúdlů?
Při jejich použití v kuchyni se ale nemusíte omezovat jen na pečení. Skvěle se hodí i do běžného vaření. Zkuste ochutnat tato kuřecí prsa s pečenými brambory. Pochutnání zaručeno.
Pokud si rádi k dobrému jídlo dopřejete i skleničko dobrého vína, sáhněte po bílém víně, např. Pinot grigio.
Pro 4 mlsouny:
6 lžic olivového oleje
sůl
pepř
cukr
1 svazek jarní cibule
2 středně velké jablka
1 špetka sušeného rozmarýnu
8 lžic balzamikového octa
Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Smícháme 4 lžíce oleje a pepře. Přimícháme brambory. Navrstvíme na plech a vložíme do předem vyhřáté trouby na 175 °C. Pečeme do křupava asi 35 minut. Maso očistíme a naklepeme. Na pánvi rozehřejeme na 2 lžíce oleje a maso na něm opečeme. Z každé strany asi 7 minut. Osolíme a opepříme. Mezitím maso očistíme a nakrájíme na kolečka. Omytá jablka rozčtvrtíme a odstraníme jádřinec. Jablka nakrájíme na měsíčky. Maso vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Na stejnou pánev dáme jablka a pečeme 4 minuty. Po dvou minutách přidáme jarní cibulku a rozmarýn. Poté přidáme Aceto balsamico a zalijeme asi 100 ml vody. Přivedeme k varu a krátce povaříme. Omáčku ochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Nakonec přidáme maso, chvíli necháme spojit chutě a podáváme s bramborami.
Martina Mlsná
foto: lecker.de