K dušenému kuřecímu masu se asijské pesto výtečně hodí. Máte-li rádi lehce pikantní chutě, jistě uvítáte tento recept. Zázvor, koriandr, sezamový olej a kešu ořechy jsou to, co tento pokrm činí asijským a co mu dodává tu správnou chuť.
Příprava tohoto pokrmu vám nezabere více jak 30 minut. Pokud trváte na příloze, zvolte zeleninový salát nebo plátek opečeného bílého chleba.
Pro 4 mlsouny:
1 stroužek česneku
sůl, pepř
20 g čerstvého zázvoru
1 červená chilli papričky
75 g hladkolisté petržele
50 g čerstvého koriandru
30 g solených kešu ořechů
80 ml slunečnicového oleje
400 ml sezamového oleje
šťáva z jedné limety
700 g kuřecích prs
1 lžíce přepuštěného másla
šťáva z jednoho citronu
Česnek oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hmoždíře a spolu se solí rozdrtíme. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Chilli papričku, rozkrojíme, očistíme od semínek a nakrájíme na malé kostičky. Bylinky omyjeme, necháme okapat, lístky otrháme od větviček a natrháme na jemno. Bylinky, zázvor, chilli a kešu dáme do misky, zalijeme oleji a mixérem rozmixujeme. Přimícháme rozdrcený česnek a zakápneme šťávou z limetky. V případě potřeby dochutíme solí.
Kuřecí prsa osolíme a opepříme. Na přepuštěném másle maso z obou stran zprudka opečeme. Stáhneme plamen, maso zalijeme citronovou šťávou a přiklopíme pokličku. Vaříme 10-15 minut. Maso servírujeme přelité pestem.
rdc
foto: Thomas Neckermann