Kuřecí prsa s asijským pestem

K dušenému kuřecímu masu se asijské pesto výtečně hodí. Máte-li rádi lehce pikantní chutě, jistě uvítáte tento recept. Zázvor, koriandr, sezamový olej a kešu ořechy jsou to, co tento pokrm činí asijským a co mu dodává tu správnou chuť.

Příprava tohoto pokrmu vám nezabere více jak 30 minut. Pokud trváte na příloze, zvolte zeleninový salát nebo plátek opečeného bílého chleba.

 

 

Pro 4 mlsouny:

 

1 stroužek česneku

sůl, pepř

20 g čerstvého zázvoru

1 červená chilli papričky

75 g hladkolisté petržele

50 g čerstvého koriandru

30 g solených kešu ořechů

80 ml slunečnicového oleje

400 ml sezamového oleje

šťáva z jedné limety

700 g kuřecích prs

1 lžíce přepuštěného másla

šťáva z jednoho citronu

 

Česnek oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hmoždíře a spolu se solí rozdrtíme. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Chilli papričku, rozkrojíme, očistíme od semínek a nakrájíme na malé kostičky. Bylinky omyjeme, necháme okapat, lístky otrháme od větviček a natrháme na jemno. Bylinky, zázvor, chilli a kešu dáme do misky, zalijeme oleji a mixérem rozmixujeme. Přimícháme rozdrcený česnek a zakápneme šťávou z limetky. V případě potřeby dochutíme solí.

Kuřecí prsa osolíme a opepříme. Na přepuštěném másle maso z obou stran zprudka opečeme. Stáhneme plamen, maso zalijeme citronovou šťávou a přiklopíme pokličku. Vaříme 10-15 minut. Maso servírujeme přelité pestem.

 

rdc

foto: Thomas Neckermann


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>