Kuře v rajčatové omáčce

Máte chuť na kuře a opět si lámete hlavu nad tím, jak si ho připravit? A co takhle v rajčatové omáčce?

V tomto receptu se rajčata blašírují. Věděli jste, že blanšírování je kuchyňská úprava, která spočívá v krátkém ponoření potraviny do vroucí vody a jejím následném ochlazení. Často se využívá u jemných mas nebo tam, kde potřebujeme stáhnout slupku (nejčastěji právě při loupání rajčat). Blanšíruje se také čerstvá zelenina, kterou se chystáme zamrazit. Udrží si tak lépe a déle chuť a barvu.

 

Pro 4 mlsouny:

1,5 kg kuře

sůl

pepř

100 g cibule

2 stroužky česneku

150 g červené papriky

400 g rajčat

2 1,5 lžíce kari

1 lžička tymiánových lístků

1 lžíce petržele

 

30 g loupaných mandlí

lžíce rostlinného oleje

0,5 lžíce cukru

 

Kuře důkladně propláchneme a naporcujeme. Osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Papriku rozřízneme, očistíme od jádřince a nakrájíme na drobné kostičky. Rajčata krátce oblanšírujeme, vychladíme, oloupeme a rozčtvrtíme. Propasírujeme přes sítko a šťávu uchováme. Dužinu nakrájíme na malé kolečka. Olej necháme v pekáčku rozpustit a rozložíme na něj kuře. Vložíme do trouby a z každé strany 10 minut opečeme. Přidáme cibuli, česnek a nakrájenou papriku. Necháme 5 minut redukovat a poté ke kuřeti můžeme přidat v míse smíchaná rajčata, cukr, kari a tymián. Přiklopíme pokličkou a necháme 30 minut dodělat. Poté vytáhneme, omáčku dochutíme a přimícháme petržel.

Podáváme posypané mandlemi.

 

Martina Mlsná


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>