Kuře generála Tso je sladkopikantní pokrm, který je populární nejen v Číně, ale po celém světě.
Proč nese kuře jméno po mrtvém generálovi? Nejspíš proto, že to bylo jeho oblíbené jídlo.
Zkuste si jej připravit, třeba se stane i Vaším oblíbeným jídlem a zařadíte jej do běžného jídelníčku.
Jako příloha je vhodná rýže.
Dobrou chuť.
Pro 4 mlsouny:
sůl
3 lžíce rýžového vína
2 lžíce kukuřičného škrobu
1 1/2 lžíce oleje + na smažení
1 stroužek česneku
3 sušené chilli papričky bez semínek
4 jarní cibulky
Na omáčku
3 lžíce sójové omáčky
1 lžička Hoisin omáčky
2 1/2 lžíce cukru
1/2 lžíce rýžového octa
Maso nakrájíme na menší kousky a naložíme do marinády z vína a soli a necháme asi 15 minut marinovat. Mezitím si smícháme všechny ingredience na omáčku.
Maso vyndáme a obalíme ho ve škrobu. Na oleji osmažíme dozlatova. Dáme na kuchyňskou utěrku, aby nasákla olej. Ve woku rozehřejeme olej, přidáme najemno nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek a chilli a jakmile se vše rozvoní, přilijeme omáčku. Až začne směs pobublávat, přidáme kuře a vaříme do zhoustnutí omáčky. Nakonec přidáme nakrájenou cibulku, promícháme a můžeme podávat.
Autor a zdroj receptu: Hory, recepty-top.cz
foto: TheCulinaryGeek