Pollo ala cacciatore je italské kuřecí maso po myslivecku.
Příprava je velmi jednoduchá. V podstatě se všechno dá na pánev a poté do jednoho pekáčku a je to.
Co kuchař, to jiná receptura. Někdo přidává bobkový list a jalovec, jiný rajčata a houby.
Tak se nebojte, popusťte uzdu vaším chutím a experimentujte.
Pro 4 – 6 mlsounů:
přepuštěné máslo
sůl, pepř
hladká mouka
2 cibule
2 stroužky česneku
1 plechovka loupaných rajčat
1 plechovka sterilovaných hub
1 lžička oregána
Troubu předehřejeme na 175 stupňů Celsia. Očištěné a osušené maso osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na velké pánvi rozehřejeme tuk a maso na něm z obou stran opečeme. Dáme do pekáčku do trouby a necháme dopéct. Do stejné pánve dáme cibuli, papriku a česnek (pokud máme čerstvé houby, přidáme je také). Dusíme na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne. Poté přidáme zbývající suroviny a na mírném ohni dusíme asi 15 minut. Jakmile bude maso hotové, vyjmeme jej z trouby a přidáme do pánve, kde vše společně vaříme asi dalších 10 minut.
Podáváme s rýží nebo špagetami.
Martina Mlsná
foto: alanagkelly