Krůtí maso má ve srovnání s ostatními druhy masa nejnižší obsah tuku ve svalovině. Naopak obsahuje nejvíce bílkovin.
Krůtí prsa jsou libová a jsou skvělou volbou pro ty, kteří si chtějí udržet štíhlou linii, nebo se zkrátka jen nechtějí přecpat.
Ochutnejte krůtí závitky plněné cuketou a mrkví obalené v plátcích pancetty a podlité bílým vínem – rychlé, snadné a výborné.
Pro 4 mlsouny:
2 cukety
2 mrkve
sůl
1 lžíce ostřejší hořčice
1 lžíce dobromysli
pepř
3 lžíce olivového oleje
100 ml suchého bílého vína
1 lžíce másla
Plátky masa očistíme, osušíme a případně vyklepeme. Mrkev oloupeme a spolu s cuketou nakrájíme na asi 10 cm dlouhé proužky. Mrkev dáme do vroucí osolené vody a 2 minuty povaříme. Přidáme cuketu a povaříme další minutu. Slijeme a necháme okapat. Mezitím si plátky masa namažeme hořčicí a posypeme orgánem. Proužky mrkve a cukety naskládáme na plátky a srolujeme a obalíme plátkem pancetty. Upevníme párátkem. Posypeme solí a pepřem. Na pánvi rozehřejeme olej a závitky na něm krátce osmažíme, aby se zatáhlo. Poté podlijeme vínem, přiklopíme vaříme 8-10 minut. Maso vyjmeme, vyjmeme párátka, váni necháme ještě trochu zredukovat, vypneme sporák a přidáme lžíci studeného másla. Závitky podáváme polité vinnou redukcí.
Jako příloha jsou vhodné brambory. V dietnější variantě podáváme s oblíbeným salátem.
Martina M.