Krůtí involtini s lahodnou nádivkou

Masové závitky involtini vám prodají skoro v každém italském řeznictví. Jsou to tenké malé plátky hovězího nebo telecího masa, naplněné a lehce obalené ve strouhance. Doma je pak vložíte na pár minut trouby, a šťavnaté mlsání má za pár minut připravené.

Jelikož česká řeznictví tyto závitky zatím nenabízí, musíme si je připravit doma sami. Má to své výhody, jelikož nemusíme zůstávat jen u telecího či hovězího masa.

 

 

Pro 4 mlsouny:

 

4 krůtí prsa

250 g nakrájeného italského salámu nebo klobásy

70 g strouhanky

1 dcl mléka

1 stroužek česneku

1 svazek petržele

5-6 listů šalvěje

1 snítka rozmarýnu

1 mrkev

1 stonek celeru

400 g brambor

extra panenský olivový olej

sůl a pepř

 

Strouhanku ponoříme na 5 minut do mléka. Salám nebo klobásu nakrájíme drobné kousky. Uhněteme ze směsi hustou kaši a vmícháme i rozetřený česnek a na jemno nasekanou petržel a salám. Brambory oloupeme nakrájíme a ve vroucí osolené vodě vaříme po dobu 2 minut.

Krutí maso vyklepeme na tenké plátky a rozložíme na ně nádivku. Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na tenké proužky, podélně je rozložíme na nádivku a maso zabalíme. Svážeme je kuchyňským provázkem, aby se v troubě nerozmotaly.

Maso spolu s předvařeným bramborem dáme do pekáče a posypeme šalvějí a rozmarýnem a v předehřáté troubě na 180 °C pečeme 30 minut.

 

Martina Mlsná

 


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>