Už jste měli tento týden rybu?
Pokud ne, pak vězte, že je to chyba.
Připravit si k obědu nebo teplé večeři rybu je stejně snadné jako si připravit maso.
Snadný je dnešní recept a i když se vám příloha na první pohled může zdát jako dost zvláštní příloha k rybě, jednoznačně ji nevynechejte.
Jako celek je to vážně dobrota.
Pro 2 mlsouny:
3 mrkve
1 kyselejší jablko
2-3 lžíce citrónové šťávy
2 lžičky oleje
sůl
mletá skořice
80 g rýže basmati
300 g filety ryby (losos, treska…)
1 vejce
2 lžíce mouky
Rozinky přebereme. Mrkev a jablko oloupeme a nastrouháme. Smícháme s rozinkami, 1 lžící citrónové šťávy a ½ lžičky oleje. Ochutíme solí a špetkou skořice. Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Rybu očistíme a nakrájíme na 4 kousky. Zakápneme zbylou citrónovou šťávou a osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme. Rybu obalíme v mouce a protáhneme vejcem.
Zbylý olej rozehřejeme na pánvi a rybu na něm z obou stran 3-4 minuty osmažíme dozlatova a dokřupava. Podáváme s mrkvovo – jablečným salátem a rýží.
Sandra Špačková