Krevety jsou u nás stále více oblíbenější. Díky tomu, že více než polovina dnešní produkce pochází z umělých chovů, můžeme si na nich pochutnávat v průběhu celého roku. Až příště budete grilovat, šoupněte je na gril místo masa. Nebo je připravte jako předkrm.
Pochutnání zaručeno!
Kromě ingrediencí níže si připravte hliníkové tácky na gril (bez děr) a omáčku Sambal oelek. Jedná se o červenou chilli omáčku, která obsahuje kromě chilli papriček a soli také limetkovou šťávu.
Pro 6 mlsounů:
3 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
1 limeta
sůl
Pokud použijeme mražené krevety, necháme je rozmrazit. Krevety očistíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na kolečka. Smícháme s pálivou omáčkou a olejem a do marinády naložíme na hodinu krevety. Krevety rozložíme na hliníkový tácek a dáme na rozpálený gril. Grilujeme 8 – 10 minut. Vyjmeme. Lehce osolíme a podáváme nakrájenou lunetkou.
Sandra Špačková
foto: kochen&genießen