Stromy již začínají plodit broskve a nevíte, co s nimi? Dejte je na gril.
Nemusíte je ale podávat s plátkem kuřecího masa, jako je tomu v mnoha restauracích neblahým zvykem.
Ochutnejte je s krevetami – hotová pohádka.
Pokud nemáte možnost grilování, pokrm zvládnete snadno připravit i na plotýnce na pánvi.
Pro 4 mlsouny:
2 stroužky česneku
½ svazku petržele
2 citrony
sůl, pepř
+ špejle nebo špízy
Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Lístky petržele nasekáme a smícháme spolu s česnekem a olivovým olejem. Krevety napícháme na špejle a naložíme do olivové směsi a necháme několik hodin marinovat. Broskve rozpůlíme a zakápneme olej. Z citronu ostrouháme kůru a tu smícháme s 10 lžícemi olivového oleje. Krevety a broskve dáme na rozpálený gril nebo pánev a opečeme ze všech stran. Osolíme, opepříme a podáváme s miskou s citrónovým olejem.
Pokud budete používat špejle nebo jiné dřevěné špízy, namočte je den předem do vody. Tak se vám pak na grilu nepřichytí a neshoří.
Martina Mlsná,
foto: ichkoche.at, Ulli Goschler