Máte rajčata a chtěli byste je zpracovat? Caprese, rajčatová polévka a sugo na pizzu se vám omrzely?
Nevadí, upečte je spolu s novými bramborami a kotletami v troubě.
Jednoduché jídlo, které nasytí celou rodinu a všichni se budou olizovat.
Zkuste sami a podělte se s námi, jak vám chutnalo.
Pro 4 mlsouny:
1 kg nových brambor
hrst tymiánu
7 lžic olivového oleje
4 vepřové kotlety
Rajčata rozpůlíme. Brambory dobře očistíme a podélně rozpůlíme. Tymián otrháme. Na plechu smícháme rajčata, brambory, tymián a 5 lžic oleje. Osolíme, opepříme a promícháme.
Troubu předehřejeme na 175 °C. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a maso na něm z obou stran zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo. Dáme k zelenině na plech a přelijeme vypečeným tukem.
Pečeme asi hodinu a půl, dokud se maso trochu neoddělí od kosti. Po hodině pečení, můžeme plech přikrýt alobalem.
Nakonec dochutíme podle potřeby solí.
Sandra Špačková
foto: lecker.de