Hledáte jednoduchý pokrm, který zvládne připravit naprostý amatér, ale který budete moct podávat i těm nejnáročnějším hostům?
Pak se pusťte do přípravy kotlety v krustě z medu a barbecue omáčky.
Stačí pár ingrediencí, troubu a necelou hodinu a půl času.
Komu by nestačila pečená zelenina jako příloha, přikusujte bagetu.
Pro 6 mlsounů:
4 předvařené kukuřice
7 rajčat
4 lžíce olivového oleje
sůl
1,2 kg vykostěné kotlety
250 ml barbecue omáčky
4 lžíce medu
½ svazku petržele
Troubu předehřejeme na 200°C. Cibuli oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Kukuřici nakrájíme na menší kousky. Jedno rajče dáme stranou a zbylá rozpůlíme. Vše smícháme v míse se solí, pepřem a olejem. Maso dáme na plech, okolo rozložíme zeleninu a dáme do trouby na hodinu péct. Poslední rajče rozpůlíme, vyjmeme semínka a nakrájíme kostičky. Smícháme s barbecue omáčkou a medem. Maso touto směsí asi 10 minut před koncem pečení zalijeme a společně dopečeme. Petržel nasekáme. Maso a zeleninu vyjmeme a podáváme posypané petrželí.
Martina M.