Kopřivové pesto

pesto z kopriv

Pesto lze vyrobit prakticky z jakékoliv divoce rostoucí jedlé byliny a ani kopřivy nejsou výjimkou.

Dbejte na to, odkud kopřiva pochází. Kopřivu sbíráme v co nejčistší přírodě na osluněných místech. Kopřivy u silnic a na dalších zjevně znečištěných místech nikdy nesbíráme. Rovněž se nedoporučuje sběr v blízkosti dusíkem přehnojených polí.

Kopřivové pesto je hotové za několik málo minut a když se smíchá s uvařenými těstovinami, je to dobrota, jak se patří.

miska kopřivových výhonků
100 g vlašských ořechů
3 stroužky česneku
60 ml olivového oleje extra virgin
3 stroužky česneku

Kopřivové lístky spaříme, propláchneme studenou vodou a dáme stranou okapat. V mixéru rozmixujeme ořechy a stroužky česneku a přidáme i okapanou kopřivu. Rozmixujeme na pesto.

Podáváme například se špagetami posypané sýrem či mandlovými plátky.

Martina Mlsná
foto: pussgurka


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>