O příznivých účincích cukety na naše tělo jste se již mohli dočíst.
Pokud vás její plody, které v tomto období můžete zakoupit v prakticky každém obchodě, uchvátily.
Pak neváhejte a připravte si další mňamku. Tato úprava vám nezabere více než 50 minut a zaručeně vás také ohromí.
Kdo nemá příliš rád feta sýr, může jej vyměnit třeba za sýr kozí.
100 ml olivového oleje
5 cuket (cca 1 kg)
2 větší cibule
½ lžíce soli
1 lžíce sušeného oregána
6 vajec
250 g bílého jogurtu
150 g mouky
1 lžíce kypřícího prášku
200 g feta sýru
svazek čerstvé petržele
červená mletá paprika
sůl a pepř
Troubu předehřejeme na180 C. Cibuli oloupeme a nakrájíme 4 cukety nakrájíme na kostičky a zbývající odložíme na později. Cuketu osušíme. Na pánvi si rozehřejeme olej, přidáme cibuli i cuketu, osolíme a přidáme oregáno a zhruba 10 minut opékáme, dokud zelenina trochu nezměkne. Mezitím v míse rozšleháme do vejce s jogurtem, přidáme kypřící prášek, mouku, a nakonec i fetu nakrájenou na kostičky. Za pomocí děrované naběračky přemístíme zeleninu z pánve do těsta, přidáme natrhanou petrželku a promícháme. Pekáček o velikosti 25×35 cm vymažeme máslem a těsto přelijeme. Poslední cuketu nakrájíme na tenké plátky a rovnoměrně ji rozmístíme na těsto. Můžeme mírně posypat mletou červenou paprikou. Vložíme do trouby a pečeme přibližně 30 minut, dokud povrch pěkně nezezlátne.
rdc
Naprosto parádní recept, jen jsem místo cibule dala jarní cibulku včetně natě a navrch posypala strouhanou Goudou.
Děkuji. ZV