Jerry Thomas byl prvním profesionálním barmanem, který se specializoval na míchané koktejly, pracoval v podniku El Dorado v San Franciscu.
Jednoho dne přišel do tohoto baru unavený zlatokop a žádal si drink, který ho postaví na nohy a bude chutnat jako oheň. Jerry se zamyslel a připravil Blue Blazer a Tom & Jerry – zkratka jeho jména a byl za ně bohatě odměněn zlatem.
Oba drinky se staly v baru velmi oblíbenými a byly zde podávány vždy v zimě. Tom & Jerry byl k dostání s první sněhovou vločkou a Blue Blazer při teplotě pod deset stupňů.
2 cl koňaku
horká voda
vejce
mletá skořice
mletý hřebíček
muškátový oříšek
Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme sníh, žloutky poté také vyšleháme. Smícháme dohromady, přidáme všechno koření a rum. Za stálého míchání přisypáváme cukr, dokud bude nezískáme konzistenci nadýchaného těsta. Do teplé sklenice nalijeme koňak, přidáme 2 vrchovaté lžíce našeho těsta, dolijeme horkou vodou a nastrouháme muškátový oříšek.
Sandra Špačková
foto: Maitri / CC BY-NC-SA