Velice chutný a osvěžující koktejl Mimosa spatřil světlo světa již v roce 1925 v pařížském hotelu Ritz a velice brzy po svém vzniku se stal vyhledávaným nápojem po probdělých nocích nejen v Paříži.
Svůj název získal koktejl po žlutě kvetoucí keřovité rostlině – Akácii stříbrné, které se v anglickém jazyce říká Mimosa.
Ochutnejte sami. Zejména vhod přijde ráno po bouřlivých nocí jako vyprošťovák.
7,5 cl sektu
7,5 cl pomerančového džusu
Do sklenky na šampaňské nalijeme sekt a džus – obojí dobře vychlazené. Zlehka promícháme. Ale pozor, netřepat. Bublinky by byly ty tam. Zdobíme spirálou z pomerančové kůry.
Tip: Přidáním Grand Marneiru získáte koktejl Granda Mimosa (oblíbenou variantu klasické Mimosy).
Martina Mlsná
foto: Susan Lucas Hoffman