Tyto kokosové kuličky nám mohou svým tvarem i chutí připomenout kuličky raffaello.
Jejich příprava není nikterak složitá a zařadit se dá do super rychlého nepečeného cukroví. Záleží jen na vás, zda do každé z kuliček vložíte mandli nebo to pojmete s vtipem a dáte ji třeba jen do každé druhé.
Tak či tak se po těchto sněhobílých kuličkách jen zapráší a zaručeně sklidíte úspěch.
2 tabulky bílé čokolády
50 g kokosového tuku (lze zakoupit ve specializovaných obchodech)
160 g strouhaného kokosu
mandle (nemusí být)
papírové košíčky
Čokoládu nalámeme na malé kousky a spolu se smetanou, tukem a solí mícháme ve vodní lázni, dokud se všechny přísady nerozpustí a nespojí. Poté do směsi přidáme polovinu kokosu a dáme vychladit. Poté si ze směsi nabereme do dlaně menší množství, do kterého dle přání vložíme mandli a vytvoříme kuličku. Každou kuličku obalíme ve zbývajícím kokosu a dáme do papírového košíčku. Uchováváme v chladu a postupně ujídáme.
Martina Mlsná