Karotkovo – zázvorová polévka

Po svátcích by spousta lidí nejraději jedla spíše lehčí jídla. Něco teplého bychom každý den ale měli sníst a polévky udělají našemu žaludku vždy dobře. Pokud nechcete jíst stále ty stejné polévky, vyzkoušejte něco nového. Karotková polévka lehce dochucená strouhaným zázvorem je zdravá a hlavně výtečná. Musíte zkrátka ochutnat.

Avšak pozor, pokud ji budete servírovat dětem, přidejte opravdu jen malé množství závoru.

 

Pro 4 mlsouny:

1 cibule
2 stroužky česneku
olivový olej
300 g karotky
½ l zeleninové polévky
špetka soli
špetka pepře
1 menší kousek zázvoru
2 lžíce zakysané smetany
pomerančový džus

 

Cibuli, česnek a karotku oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. V polévkovém hrnci rozehřejeme asi 2 lžíce oleje a cibuli s česnekem na něm podusíme dozlatova. Zalijeme vývarem a přidáme karotku. Ochutíme solí, pepřem a zázvorem.

Stáhneme plamen a necháme 15 minut vařit, nebo dokud mrkev nezměkne. Přijileme trochu džusu – podle chuti a polévku rozmixujeme. Polévku podáváme se zakysanou smetanou, která jí dodá ten správný šmak.

 

Martina Mlsná
foto:  ichkoche.at / Blanka Kefer


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>