Kapusta, brambory, ředkvičky a žampiony dokáží společně vytvořit vynikající salát, který navíc nezatíží naši peněženku.
Všechny tyto ingredience jsou zároveň běžně k dostání téměř v každém obchodě, a proto si jej můžete připravit kdykoli na něj dostanete chuť.
Není potřeba k němu podávat žádnou přílohu, protože dokáže zasytit.
Pro 4 mlsouny:
½ hlávky kapusty (asi 600 g)
500 g brambor
250 g žampionů
200 ml zeleninového vývaru
4 lžíce vinného octa
2 lžíce hořčice
1 lžíce slunečnicového oleje
1 svazek ředkviček
1 svazek petržele
sůl
pepř
Brambory očistíme a ve vroucí uvařené vodě uvaříme doměkka. Slijeme, necháme trochu vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Kedlubnu očistíme, rozpůlíme a odkrojíme košťál. Nakrájíme na tenké proužky. Ve vroucí osolené vodě je po dobu 3-4 minut blanžírujeme. Vložíme do studené vody, abychom zastavili var. Vývar přivedeme k varu, přidáme hořčici a ocet. Ochutíme solí a pepřem, přelijeme přes brambory a necháme 20 minut v klidu. Houby očistíme, rozpůlíme a v pánvi rozehřejeme olej. Houby na něm krátce orestujeme, osolíme a opepříme. Kapustu a houby přidáme k bramborám a necháme dalších 10 minut vylouhovat. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Petržel omyjeme, necháme okapat, natrháme a nasekáme na jemno. Vše promícháme, v případě potřeby ochutíme a můžeme podávat.
Martina Mlsná
foto: lecker.de
Porovnat ceny >>