Pokud vás láká něco nového a nevyzkoušeného, tak právě pro vás je tu moderní recept šéfkuchaře Martina Blažka.
Pro 4 mlsouny:
800 g očištěného kančího hřbetu
200 g mix čerstvých hub
1 ks šalotky
toastový chléb
máslo
1 polévková lžíce omáčky Demi Glace (hnědá omáčka připravená redukcí španělské omáčky na polovinu, lze ji koupit, domácí příprava se nevyplatí)
100 g šunky
petrželová nať (ne kudrnka)
sníh ze dvou bílků
4 stroužky česneku
1 menší větvička rozmarýnu
Smetana 30 %
Kančí hřbet naporcujeme na 4 stejně velké díly. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran. Poté dáme dopéct do trouby vyhřáté na 180°C, na cca 5 minut, a dalších 5 minut necháme odpočinout.
Šalotku nasekáme na drobno a orestujeme na másle. Přidáme sekané houby, sekaný česnek, rozmarýn a Demi Glace. Krátce společně povaříme a dochutíme solí a pepřem.
Toastový chléb a šunku nakrájíme na drobnější kostičky. Smícháme a přidáme nakrájenou petrželovou nať, máslo, smetanu a sníh. Lehce promícháme a tvarujeme kulaté knedlíky, které uvaříme v páře.
Martina Bittnerová
foto: Jez Timms, unsplash