Jeřabinám velmi sluší kombinace s jablkem.
Ochutnejte toto chuťové spojení v marmeládě.
Tato marmeláda chutná skvěle nejen k snídani namazaná na rohlíku s máslem. Skvěle se hodí také k sýrům či ke zvěřině.
Pusťte se do její přípravy, stojí to za to.
500 g jablek
5 g kyseliny citrónvoé
1 balíček želírovacího cukru 3 : 1
50 ml pálenky
250 ml vody
1 žlička citrónové šťávy
Jeřabiny zbavíme střapin, propláchneme studenou vodou a necháme je několik hodin vyluhovat v čisté studené vodě. Potom je scedíme.
Všechny ingredience kromě pálenky připravíme podle návodu na balíčku želirovacího curku. Poté přidáme alkohol, ještě jednou přivedeme k varu a ještě teplé naplníme do sterilizovaných sklenic. Ihned zavíčkujeme.
Martina M.
foto: pixabay.com