Jeřabinová marmeláda s jablky

jerabinova-marmelada

Jeřabinám velmi sluší kombinace s jablkem.

Ochutnejte toto chuťové spojení v marmeládě.

Tato marmeláda chutná skvěle nejen k snídani namazaná na rohlíku s máslem. Skvěle se hodí také k sýrům či ke zvěřině.

Pusťte se do její přípravy, stojí to za to.

 

500 g jeřabin
500 g jablek
5 g kyseliny citrónvoé
1 balíček želírovacího cukru 3 : 1
350 g cukru krystal
50 ml pálenky
250 ml vody
1 žlička citrónové šťávy

Jeřabiny zbavíme střapin, propláchneme studenou vodou a necháme je několik hodin vyluhovat v čisté studené vodě. Potom je scedíme.

Všechny ingredience kromě pálenky připravíme podle návodu na balíčku želirovacího curku. Poté přidáme alkohol, ještě jednou přivedeme k varu a ještě teplé naplníme do sterilizovaných sklenic. Ihned zavíčkujeme.

Martina M.
foto: pixabay.com


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>