O kaštanech jste si mohli na mlsáníčku již přečíst. Oslovily vás kaštany a jste zvědaví, jak by z nich chutnala polévka? Není nic snažšího, než se do této jednoduché polévky pustit!
Pro 4 mlsouny:
400 g kaštanů
200 ml zeleninového vývaru
150 ml smetany
50 g másla
4 snítky tymiánu
sůl, pepř, cukr
Kaštany umyjeme, nařízneme a dáme do rozehřáté trouby na 220°C na deset minut. Hned po vytažení kaštany oloupeme. Zeleninový vývar přivedeme k varu, přihodíme do něj oloupané kaštany a 20 minut vaříme. Poté kaštany scedíme a některé dáme stranou na ozdobu. Ty zbývající vymícháme spolu se smetanou, máslem a 100 ml vývaru do pyré. Poté přilijeme vývar, ale pouze tolik abychom získali potřebnou konzistenci. Ochutíme špetkou soli, cukru a pepře. Servírujeme s kaštany a snítkou tymiánu.
rdc