Připravte si doma jednoduchý ale vynikající pokrm a ochutnejte chutě Řecka.
Jehněčí, feta sýr, bylinky a rajčata – to je kombinace, kterou můžete ochutnat v každé řecké taverně a když seženete libové jehněčí maso, tak i u vás doma.
Za třičtvrtě hodinky máte na talíři mlsání, jak se patří.
Jako přílohu můžete podávat čerstvé pečivo či lehký salát.
Pro 4 mlsouny:
4 lžíce čerstvé máty
1 lžíce čerstvého rozmarýnu
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 cuketa, nakrájená
1 červená nebo žlutá paprika, nakrájená na větší kousky
50 g sýra feta, rozdroleného
250 g cherry rajčat
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V třecí misce rozetřeme mátu, rozmarýn, česnek a olivový olej. Směsí potřeme jehněčí. Lilek, cuketu a papriku rozložíme na plech, zakápneme lžíci olivového oleje a navrch položíme maso. Vložíme do trouby a pečeme 20 – 25 minut. Poté vyjmeme, zasypeme sýrem a rajčata. Pečeme dalších deset minut do zhnědnutí rajčat.
Sandra Špačková
foto: bbc