Jehněčí na řecký způsob

Připravte si doma jednoduchý ale vynikající pokrm a ochutnejte chutě Řecka.

Jehněčí, feta sýr, bylinky a rajčata – to je kombinace, kterou můžete ochutnat v každé řecké taverně a když seženete libové jehněčí maso, tak i u vás doma.

Za třičtvrtě hodinky máte na talíři mlsání, jak se patří.

Jako přílohu můžete podávat čerstvé pečivo či lehký salát.

 

Pro 4 mlsouny:

4 libové jehněčí kotlety či žebírka
4 lžíce čerstvé máty
1 lžíce čerstvého rozmarýnu
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 menší lilek, nakrájený
1 cuketa, nakrájená
1 červená nebo žlutá paprika, nakrájená na větší kousky
50 g sýra feta, rozdroleného
250 g cherry rajčat

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V třecí misce rozetřeme mátu, rozmarýn, česnek a olivový olej. Směsí potřeme jehněčí. Lilek, cuketu a papriku rozložíme na plech, zakápneme lžíci olivového oleje a navrch položíme maso. Vložíme do trouby a pečeme 20 – 25 minut. Poté vyjmeme, zasypeme sýrem a rajčata. Pečeme dalších deset minut do zhnědnutí rajčat.

Sandra Špačková
foto: bbc


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>