Máte ovoce, které byste rádi rychle zpracovali?
Dejte je do dezertu. Je lehký, jednoduchý na přípravu a vynikající.
My jsme jej připravovali s broskvemi, ale skvěle bude chutnat i s nektarinkami nebo jahodami.
Na dezert budete potřebovat 4 menší formičky.
Pro 4 mlsouny:
2 broskve
300 g letních plodů (ostružiny, rybíz apod.)
2 vejce
1 vanilkový cukr
200 g zakysané smetany
Mandle opražíme na suché pánvi. Ovoce očistíme a broskve nakrájíme na tenké plátky. Ovoce necháme oschnout a rozložéme do formiček. Vejce oddělíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a bílky. Poté opatrně přimícháme smetanu. Směsí zalijeme ovoce. Vložíme do předem vyhřáté trouby na nejvyšší teplotu a pečeme 3 – 5 minut, dokud povrch nezezlátne a těsto nelepí na špejli. Posypeme mandlemi a případně dalším ovocem.
Sandra Špačková
foto: kochen&geniessen