K létu patří ovoce a ovocné knedlíky.
Sladká dobrota na které si rádi pochutnají malí i velcí mlsouni.
Ke švestkovým se nejvíce hodí bramborové těsto, k jahodovým tvarohové těsto a jakémukoli jinému ovoci tyto kynuté knedlíky.
Připravit těsto zvládnete snadno a nemusíte se bát, že by nevzešlo.
Tak dobrou chuť.
Na asi 15 knedlíků:
1 lžička cukru
400 g polohrubé mouky
1 vejce
V míse rozdrolíme droždí, posypeme cukrem a lžičkou promneme. Jakmile se droždí začne roztékat, přidáme trochu mouky, vodu a vejce a zaděláváme těsto. Mouku přidáváme po troškách až vznikne hladké těsto, které nelepí na mísu. V případě potřeby přidáme trochu mouky. Necháme v teplém místě kynout asi třičtvrtě hodiny. Těsto rozdělíme na kousky a naplníme ovocem, vytvarujeme knedlíčky a necháme ještě 10 minut dokynout. Knedlíky vaříme asi 10 minut ve vroucí vodě. Po vyjmutí knedlíky propíchneme špejlí, aby se nezdrcly. Podáváme polité rozpuštěným máslem a posypané cukrem.
Sandra Š.