Gnocchi mají tu výhodu, že mohou jít z lednice přímo na pánev a za pár minut na to je jídlo na stole.
Vyzkoušejte je v kombinaci s aromatickým sýrem a růžičkovou kapustou. Tyto přísady spolu s vlašskými ořechy vytvoří naprosto fantastický požitek.
Jídlo to není zrovna dietní, ale za uvaření stojí a nemusíte se za něj stydět ani před náročnou návštěvou.
Pro 4 mlsouny:
sůl, pepř
špetka muškátového oříšku
menší hrst vlašských ořechů
400 g gnocchi
100 g horského sýra (Bergkäse)
Do vroucí osolené vody dáme kapustičky a deset minut je na mírném ohni povaříme. Mezitím nasekáme nahrubo ořechy a orestujeme na nasucho na pánvi. Vyjmeme a dáme stranou vychladit. Na pánvi rozehřejeme olej. Dáme na něj gnocchi a na mírném ohni za občasného míchání povaříme. Pět minut před koncem na pánev přidáme i kapustičky. Sýr nastrouháme nahrubo. Těsně před koncem ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a posypeme sýrem. Důkladně promícháme a můžeme podávat.