Chystáte se připravit rybu a rádi byste i nějakou chutnou přílohu?
Nemusíte vařit jen brambory nebo hranolky. Raději připravte chutný salát, nebo se pusťte do přílohy z červené čočky a špenátu.
Je to lehce pikantní, velmi chutná kombinace.
Hodí se, jak k rybě, tak třeba ke kuřecímu přírodnímu plátku.
Pro 1 mlsouna:
75 g špenátových listů
1 menší cibule
½ stroužku česneku
2 cm oddenku zázvoru
1 lžička oleje
1 lžíce sójové omáčky
pepř
1 lžíce bílého jogurtu
Sezamová semínka opražíme na pánvi bez tuku. Špenát očistíme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme na kostičky. Česnek a zázvor nasekáme nadrobno. Čočku nasypeme do 80 ml vroucí vody a vaříme 5 minut. Olej rozehřejeme na pánvi a špenát, cibuli, česnek a zázvor na něm podusíme. Nakonec přimícháme čočku a sójovou omáčku a dle chuti opepříme. Podáváme posypané praženými sezamovými semínky a s jogurtem.
Sandra Špačková
foto: Food & Foto