Jakou přílohu k rybě?

Chystáte se připravit rybu a rádi byste i nějakou chutnou přílohu?

Nemusíte vařit jen brambory nebo hranolky. Raději připravte chutný salát, nebo se pusťte do přílohy z červené čočky a špenátu.

Je to lehce pikantní, velmi chutná kombinace.

Hodí se, jak k rybě, tak třeba ke kuřecímu přírodnímu plátku.

 

 

Pro 1 mlsouna:

1 lžíce sezamových semínek
75 g špenátových listů
1 menší cibule
½ stroužku česneku
2 cm oddenku zázvoru
40 g červené čočky
1 lžička oleje
1 lžíce sójové omáčky
pepř
1 lžíce bílého jogurtu

Sezamová semínka opražíme na pánvi bez tuku. Špenát očistíme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme na kostičky. Česnek a zázvor nasekáme nadrobno. Čočku nasypeme do 80 ml vroucí vody a vaříme 5 minut. Olej rozehřejeme na pánvi a špenát, cibuli, česnek a zázvor na něm podusíme. Nakonec přimícháme čočku a sójovou omáčku a dle chuti opepříme. Podáváme posypané praženými sezamovými semínky a s jogurtem.

Sandra Špačková
foto: Food & Foto


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>