Také si rádi pochutnáte na sýrech? A co takhle dát je na gril?
Sezóna grilování je v největším proudu a když ve velkých vedrech nemáme chuť na maso, sýr ho může důstojně nahradit. Na grilu je nejchutnějším sýrem hermelín vyráběný z nepasterizovaného kravského mléka. A protože je napodobeninou francouzského sýra camembert, a za camembert hermelín můžeme směle nahradit.
Ne všichni ovšem bydlíme v baráčku se zahradou, na které můžeme kdykoli podle libosti grilovat.
Víte o veřejných místech, kde se dá beztrestně grilovat? Podělte se o ně s ostatními v komentářích. A když nenajdete vhodné místo, nebo nemáte gril, šoupněte hermelín do trouby.
Množství ingrediencí si upravte přiměřeně podle počtu strávníků a chuti.
Hermelín na grilu
česnek
cibule
naložená kapie
grilovaní koření
chilli
Česnek prolisujte a smíchejte ho s olejem a kořením. Hermelín rozkrojte na půl, potřete směsí, proložte nakrájenou cibulí a kapií, přiklopíme druhou půlkou a zabalte do alobalu. Grilujeme 8 – 10 minut.
Hermelínový špíz na grilu
hermelín
anglická slanina
pivo
Sýr nakrájejte na malé kousky a každý z nich pečlivě zabalte do plátku slaniny. Napíchněte na špejle. Během grilování jej po částech polévejte pivem. Po zhruba 8 – 10 minutách je hotovo.
Sandra Špačková
foto: Michal Sänger