Jahodovo ovesný snídaňový koláč

Čím po ránu potěšit své bříško? Není nad lahodou snídani, obzvláště, když jsou její součástí jahody. Když si tento koláč připravíte už večer, můžete ráno hned snídat. Jako doplněk se k němu hodí bílý jogurt, který vám spolu s vločkami zaručí bezproblémové trávení.

 

Na formu o průměru 24 cm:

 

400 g másla nakrájeného na kousky

1 a ½ hrnku polohrubé mouky

1 a ½ hrnku ovesných vloček

1 hrnek třtinového cukru

1 lžička kypřícího prášku

½ lžičky soli

250 g čerstvých jahod

 

Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu vymažeme trochou másla. Máslo, mouku, cukr, kypřící prášek, sůl a vločky smícháme v tuhou směs. Polovinu z ní vtlačíme na dno formy. Posypeme nakrájenými jahodami. Zybtek směsi rozproztřeme na jahody. Vložíme do trouby asi 30-40 minut dohněda. Vyjmeme, necháme vychladnout, nakrájíme na kostky a můžeme podávat s čerstvými jahodami.

 

Martina Mlsná

foto: www.foodnetwork.com


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>