Čím po ránu potěšit své bříško? Není nad lahodou snídani, obzvláště, když jsou její součástí jahody. Když si tento koláč připravíte už večer, můžete ráno hned snídat. Jako doplněk se k němu hodí bílý jogurt, který vám spolu s vločkami zaručí bezproblémové trávení.
Na formu o průměru 24 cm:
400 g másla nakrájeného na kousky
1 a ½ hrnku polohrubé mouky
1 a ½ hrnku ovesných vloček
1 hrnek třtinového cukru
1 lžička kypřícího prášku
½ lžičky soli
250 g čerstvých jahod
Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu vymažeme trochou másla. Máslo, mouku, cukr, kypřící prášek, sůl a vločky smícháme v tuhou směs. Polovinu z ní vtlačíme na dno formy. Posypeme nakrájenými jahodami. Zybtek směsi rozproztřeme na jahody. Vložíme do trouby asi 30-40 minut dohněda. Vyjmeme, necháme vychladnout, nakrájíme na kostky a můžeme podávat s čerstvými jahodami.
Martina Mlsná
foto: www.foodnetwork.com