Honí vás mlsná, nebo za hodinu očekáváte návštěvu a nemáte jí co nabídnout?
Máme pro vás tip.
Štrúdlem potěšíte snad každý mlsný jazýček, ale když nemáte čas nebo náladu na strouhání jablek, existuje ještě jedna možnost. Zabalit jablka do těsta a upéct je vcelku.
Celou dobrotu zvládnete i s jejím upečením a vychladnutím za jednu hodinu.
Pro 4 mlsouny:
2-3 lžíce rozinek
30 g cukru
½ lžičky skořice 2 lžíce změklého másla
4 středně velká jablka
1-2 lžičky citronové šťávy
pečící papír
Listové těsto vyjmeme z lednice. Rozinky propereme a necháme sušit. Cukr promícháme se skořicí a smícháme s rozinkami a máslem. Jablka oloupeme, necháme je celá a jen vykrojíme jádřinec. Naplníme je rozinkovou směsí. Troubu předehřejeme na 200°C. Plech vyložíme pečícím papírem. Těsto rozřízneme na 4 stejné pravoúhelníky. Jablko položíme doprostřed a konce přehneme a dobře utlačíme. Dáme na plech a pečeme 20 minut dozlatova. Moučkový cukr smícháme s citrónovou šťávou a jablka tím posypeme.
Sandra Špačková
foto: lecker.de