Italské penne s kuřecím masem

italske-penne-unsplash

Máte-li rádi jídla s jednoduchou přípravou, pak neváhejte a uvařte si tuto italskou lahůdku. Příprava této lehké večeře trvá 30 minut a výsledek je doslova eccellente!

Pro 3 mlsouny:

350 g penne
2 stroužky česneku
2 dc bílého vína
1 ks červené cibule
3 loupaná rajčata (mohou být z plechovky)
2  kuřecí prsa
lístky bazalky
parmezán
sůl pepř
olivový olej

Penne dáme uvařit dle návodu na obalu. Na oleji zlehka osmahneme česnek, poté přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět. Přihodíme na kousky nakrájené kuřecí maso, zlehka osolíme, opepříme a osmahneme. Přilejeme víno a necháme chvíli vyvařit. Ke konci přidáme oloupaná rajčata a bazalku, dokud nazavadne. Přisypeme těstoviny a promícháme. Podáváme posypané parmazánem a dozdobené lístky bazalky.

rdc
foto: Konstantinas Ladauskas, unsplash


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>