Indická pastináková polévka s mangem

“Polévka musí být teplá”, pokud jste zastánci této věty, tak musíte ochutnat tuto indickou polévku. Díky chilli papričce vás prohřeje tak, že si určitě budete libovat. Na přípravu je velmi jednoduchá a díky mangu a kokosovému mléku chuťově velice zajímavá.

Pro 4 mlsouny:

1 cibule

1 stroužek česneku

1 červená chilli paprička

3 pastináky

1 mango

2 lžíce másla

1 lžička kurkumy

2 lžičky garam masala

150 g propasírovaná rajčata

400 ml kokosového mléka

300 ml zeleninového vývaru

sůl, pepř

cukr

½ svazku pažitky

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Chilli omyjeme, podélně rozpůlíme, vyškrábeme jadýrka a lusk nakrájíme. Pastinák oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Mangu sloupneme slupku, odloupneme ho od pecky a nakrájíme na kousky. Máslo necháme v hrnci rozpustit. Přidáme chilli, cibuli, česnek, pastinak a půlku manga a dvě minuty podusíme. Zaprášíme kurkumou a garam masalou a necháme zpěnit. Přilijeme vývar, rajčata a kokosové mléko. Na mírném ohni vaříme přibližně osm minut. Asi po pěti minutách vaření přidáme zbytek manga a polévku osolíme, opepříme a dochutíme cukrem. Necháme dovařit a můžeme podávat. Omytou pažitku nakrájíme a ozdobíme jí polévku na talířích.

rdc

foto: Food & Foto


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>