Hustá polévka s těstovinami a fazolemi – Pasta e fagioli

husta polevka s testovinami a fazolemi

Na tento pokrm musíte dostat chuť den předem, je totiž potřeba namočit alespoň na 12 hodin fazole.

Čekání a sbíhání slin stojí za to, výsledkem je skvělá vydatná polévka.

Pasta e fagioli vypadá tak trochu jako těstoviny i jako polévka, ale každopádně je to v Itálii vydatný předkrm a některým vystačí jako hlavní chod.

Polévka je ideální do zimního období.

250 g sušených fazolí
30 g prorostlé slaniny
1 cibule
1 mrkev
1 řapík řapíkatého celeru
120 g těstovin
sůl
pepř

Fazole namočíme na 12 hodin do vody. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli, mrkve a celer nakrájíme na malé kousky. Zeleninu a slaninu podusíme při mírné teplotě. Přidáme okapané fazole a zvolna věříme. Jakmile budou fazole měkké, asi třetinu jich prolisujeme přes síto a vrátíme do polévky. Nakonec přidáme těstoviny a vaříme podle druhu 5-10 minut. Podle potřeby dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem, zakápneme olivovým olejem a případně posypeme strouhaným parmezánem.

Martina Mlsná
foto: arolannie–eyewitness


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>