Dali byste si nízkokalorické a přitom vydatné jídlo?
Nehodláte se vzdát masa? Nevadí, vždyť nemusíte.
Připravte si tuto dobrotu, za pár minut máte uvařeno.
K pokrmu se výtečně hodí jasmínová rýže.
Dobrou chuť.
Pro 4 mlsouny:
400 g špenátu
2 šalotky
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
3 lžíce rybí omáčky
3 lžíce sójové omáčky
3 lžíce rýžového vína (můžeme nahradit suchým Sherry)
2 lžíce restovaného seznamu
Špenát očistíme a natrháme na menší kousky. Šalotku a česnek nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, na které podusíme cibuli a česnek. Přidáme špenát a podusíme asi 2-3 minuty. Vyjmeme. Na pánvi rozehřejeme další lžíci oleje. Škrob rozmícháme ve lžíci vody. Na pánvi na pánvi orestujeme, asi 30 sekund z každé strany. Přilijeme rybí omáčku, sojovou omáčku a rýžové víno. Přimícháme škrob a krátce povaříme. Poté přidáme špenátové lístky, opět krátce povaříme. Zasypeme seznamem a můžeme podávat.
Sandra Špačková