Hovězí rumpsteak se špenátem

Dali byste si nízkokalorické a přitom vydatné jídlo?

Nehodláte se vzdát masa? Nevadí, vždyť nemusíte.

Připravte si tuto dobrotu, za pár minut máte uvařeno.

K pokrmu se výtečně hodí jasmínová rýže.

Dobrou chuť.

 

 

Pro 4 mlsouny:

500 g rumpsteaku
400 g špenátu
2 šalotky
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
1 lžička škrobu
3 lžíce rybí omáčky
3 lžíce sójové omáčky
3 lžíce rýžového vína (můžeme nahradit suchým Sherry)
2 lžíce restovaného seznamu

Špenát očistíme a natrháme na menší kousky. Šalotku a česnek nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, na které podusíme cibuli a česnek. Přidáme špenát a podusíme asi 2-3 minuty. Vyjmeme. Na pánvi rozehřejeme další lžíci oleje. Škrob rozmícháme ve lžíci vody. Na pánvi na pánvi orestujeme, asi 30 sekund z každé strany. Přilijeme rybí omáčku, sojovou omáčku a rýžové víno. Přimícháme škrob a krátce povaříme. Poté přidáme špenátové lístky, opět krátce povaříme. Zasypeme seznamem a můžeme podávat.

Sandra Špačková


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>