Hovězí po asijsku

Hovězí maso na asijský způsob je vynikající mlsání, ve kterém nesmí chybět zázvor, koriandr a kokosové mléko. Chutnat bude i těm, kdo dosud neměli možnost ochutnat asijská jídla. Nemusíte se obávat ani kokosového mléka a jeho nasládlé chutě, pokrmu nijak neuškodí.

Věděli jste, že kokosové mléko má vysokou nutriční hodnotu? Ano, je tomu tak, obsahuje totiž kalcium tolik důležité pro zdravé kosti a zuby, magnesium uvádějící do rovnováhy krevní tlak a také draslík, který je zdrojem naší energie.

 

Pro 4 mlsouny:

800 g hovězího masa
3 stroužky česneku
1 menší kousek zázvoru
2 červené papriky
1 plechovka kokosového mléka
8 lžic sojové omáčky
1 svazek jarní cibule
2 lžíce solených arašídů
3 lžíce oleje
hrst koriandru
sůl, pepř
skořice, mletý kmín

Maso umyjeme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Papriku očistíme od jádřince a nakrájíme na kostky.

Olej rozehřejme v tlakovém hrnci a maso na něm krátce opečeme dohněda. Osolíme a vyjmeme z hrnce. Česnek, zázvor, kmín, skořici a pepř dáme do oleje a promícháme, přidáme papriku, maso a zalijeme kokosovým mlékem, ¼ l vody a sójovou omáčkou. Přivedeme k varu a přikryté vaříme 1 ½ hodiny. Cibuli nakrájíme na kolečka a deset minut před koncem přidáme k masu.

Lístky koriandru natrháme. Oříšky nasekáme nahrubo. Masovou směs ochutíme solí a pepřem a nakonec přimícháme koriandr a arašídy.

 

Sandra Špačková


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>