Hovězí maso na asijský způsob je vynikající mlsání, ve kterém nesmí chybět zázvor, koriandr a kokosové mléko. Chutnat bude i těm, kdo dosud neměli možnost ochutnat asijská jídla. Nemusíte se obávat ani kokosového mléka a jeho nasládlé chutě, pokrmu nijak neuškodí.
Věděli jste, že kokosové mléko má vysokou nutriční hodnotu? Ano, je tomu tak, obsahuje totiž kalcium tolik důležité pro zdravé kosti a zuby, magnesium uvádějící do rovnováhy krevní tlak a také draslík, který je zdrojem naší energie.
Pro 4 mlsouny:
3 stroužky česneku
1 menší kousek zázvoru
2 červené papriky
1 plechovka kokosového mléka
8 lžic sojové omáčky
2 lžíce solených arašídů
3 lžíce oleje
hrst koriandru
sůl, pepř
skořice, mletý kmín
Maso umyjeme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Papriku očistíme od jádřince a nakrájíme na kostky.
Olej rozehřejme v tlakovém hrnci a maso na něm krátce opečeme dohněda. Osolíme a vyjmeme z hrnce. Česnek, zázvor, kmín, skořici a pepř dáme do oleje a promícháme, přidáme papriku, maso a zalijeme kokosovým mlékem, ¼ l vody a sójovou omáčkou. Přivedeme k varu a přikryté vaříme 1 ½ hodiny. Cibuli nakrájíme na kolečka a deset minut před koncem přidáme k masu.
Lístky koriandru natrháme. Oříšky nasekáme nahrubo. Masovou směs ochutíme solí a pepřem a nakonec přimícháme koriandr a arašídy.
Sandra Špačková