Jsme národ houbařů a hodně Čechů houby nejen sbírá, také je i rádo konzumuje.
Existuje spousta úprav hub. Od omáček, přes hlavní jídlo, po přílohu.
Právě jako přílohu můžete podávat i tento houbový salát.
Pusťte se do jeho přípravy. Recept pochází z kuchařské školy Chefparade a určitě si pochutnáte.
čerstvý baby špenát
avokádo
citrón
šalotka
vlašské ořechy
olivový olej
balsamico
Avokádo si nakrájíme na menší kostičky a ihned zakápneme citrónovou šťávou, aby nezhnědlo. Do servírovacího talíře si připravíme špenát. Na pánvi orestujeme šalotku, česnek a na větší kousky nakrájené houby. Osolíme, opepříme. V misce bokem si smícháme lžíci olivového oleje, lžíci balsamica a stroužek česneku. Dobře promícháme a pak s tím zalijeme restované houby. Necháme zredukovat. Salát smícháme s avokádem i se zbytkem citronové šťávy. Houby, naservírujeme na salát a lehce posypeme nakrájenými vlašskými ořechy.
Zdroj + foto: chefparade.cz