Máte rádi houby na všechny způsoby? Pak ochutnejte také tuto delikatesu. Hodí se jako předkrm nebo jako večeře.
Topinky z bílého chleba (chcete-li crostini) nejsou vůbec náročné na přípravu. Za 15 minut máte mňamku na stole.
Věděli jste, že crostini, stejně jako bruschetty jsou jedním z nejoblíbenějších italských předkrmů. Opečený krajíc chleba nebo bagetky a na něm pomazánka či jakékoli jiné dobroty. Bruschetty jsou oproti crostini o trochu větší. Jsou totiž krájené z běžného bochníku, zatímco crostini jsou malé chlebíčky. Obojí se opéká na grilu či rostu a potírá olejem.
Pro 2 mlsouny:
300 g praváků
4 lžíce olivového oleje
sůl
1 stroužek česneku
1 lžička citrónové šťávy
3 větvičky tymiánu
V troubě zapneme gril a rozpálíme na nejvyšší stupeň. Plátky chleba vložíme do grilu a opečeme ze všech stran dozlatova. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a houby na něm 2 – 3 minuty dozlatova orestujeme. Ochutíme solí a pepřem. Česnek oloupeme a rozpůlíme. Pečivo vyjmeme z trouby a z obou stran rozetřeme česnek. Zakápneme zbylým olejem a navrch vyložíme houbovou směs. Nakonec zakápneme citrónem a posypeme čerstvým tymiánem.
Sandra Š.