Houbové ragú

houby_lisky_chefparade

Pro milovníky hub máme další ze skvělých receptů – houbové ragú. Srdíčko i jazýček zaplesají.

Je jen na Vás, jaké houby do ragú použijete.

Recept pochází z dílny kuchařské školy vaření Chefparade a rozhodně stojí za vyzkoušení.

Podáváme na bramborové kaši s čerstvou petrželkou.

 

lesní houby
sušené houby
máslo
šalotka
česnek
slanina
brandy
dijonská hořčice
citrón
smetana
tymián
hladkolistá petržel
sůl
pepř

Uděláme si vývar ze sušených hub. Do hrnce si dáme vodu a sušené houby krátce povaříme. Na pánvi si orestujeme najednou najemno nasekanou šalotku s česnekem a slaninou. Přidáme na větší kousky nakrájené lesní houby a zalijeme 1 dcl Brandy. Zapálíme a flambujeme dokud se alkohol nevyvaří. Přidáme houbový vývar, lžičku dijonské hořčice, dvě lžíce smetany, tymián a necháme lehce provařit. Dle potřeby zredukujeme. Ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.

Recept + foto: Chefparade.cz


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>