Pro milovníky hub máme další ze skvělých receptů – houbové ragú. Srdíčko i jazýček zaplesají.
Je jen na Vás, jaké houby do ragú použijete.
Recept pochází z dílny kuchařské školy vaření Chefparade a rozhodně stojí za vyzkoušení.
Podáváme na bramborové kaši s čerstvou petrželkou.
sušené houby
máslo
šalotka
česnek
slanina
brandy
citrón
smetana
tymián
hladkolistá petržel
sůl
pepř
Uděláme si vývar ze sušených hub. Do hrnce si dáme vodu a sušené houby krátce povaříme. Na pánvi si orestujeme najednou najemno nasekanou šalotku s česnekem a slaninou. Přidáme na větší kousky nakrájené lesní houby a zalijeme 1 dcl Brandy. Zapálíme a flambujeme dokud se alkohol nevyvaří. Přidáme houbový vývar, lžičku dijonské hořčice, dvě lžíce smetany, tymián a necháme lehce provařit. Dle potřeby zredukujeme. Ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.
Recept + foto: Chefparade.cz