Nasbírali jste čerstvé houby a teď nevíte, kde všude je lze použít?
Dali byste přednost něčemu lehčímu?
Ochutnejte tyto jednoduché gnocchi s houbami, brokolicí a rajčaty a dejte nám vědět, jak vám chutnalo.
Do pokrmu můžete použít hřiby, ale stejně tak i žampiony.
Pro 2 mlsouny:
1 cibule
2 česnek
120 g brokolice
koktejlová rajčata
200 gnocchi
30 g másla
šalvěj
Houby důkladně očistíme a nakrájíme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Brokolici natrháme na menší kousky a povaříme je dvě minuty ve vroucí osolené vodě. Poté hned slijeme a zchladíme ledovou vodou. V pánvi rozehřejeme olej a polovinu cibule a česneku na něm krátce podusíme. Přidáme gnocchi, brokolici a vše asi tři minuty restujeme. Poté přidáme rajčata, ochutíme solí a pepřem a krátce opečeme.
V druhé pánvi si mezitím zpěníme máslo a podusíme na něm zbylou cibuli a česnek. Přidáme houby a ty asi 5 minut restujeme. Nakonec smícháme gnocchi a houby posypeme nasekanými lístky šalvěje.
Sandra Š.