Grilovaný losos s bylinkovým dipem

Korean fried salmon with sweet soy sauce

V jednoduchosti je krása. Toto pořekadlo platí i pro gastronomii. Chcete-li se o tom přesvědčit, pak vyzkoušejte tento recept. Nejen, že je velmi chutný, ale je zároveň i zdravý!

Pro 2 mlsouny: 

2 filety lososa
sýr gervais
olivový olej
kopr, bazalka nebo vaše jiná oblíbená bylinka
hrubá sůl, pepř

Vyfiletovaného lososa pečlivě umyjeme a v případě potřeby vykostíme. Kůži nestahujeme, pod šťávou se skrývá mnoho vitamínů, a hlavně díky ní nepříjdeme během grilování o šťávu a výtečnou chuť.

Po umytí si lososa za pomocí ubrousku z obou stran osušíme, to proto, aby během přípravy neprskal.

Během sušení si připravíme bylinkový dip. Smícháme nasekaný kopr, olivový olej, gervais a nasekanou hrubou sůl a pepř. To vše rozmícháme. Pokud nejste milovníky kopru. Lze použít i jinou bylinku.

Lososa nasolíme, sůl rovnoměrně rozetřeme po celém povrchu, pokapeme olejem. Položíme na gril – nejprve kůží dolů a opékáme z obou stran přibližně 4 minuty. Za tuto dobu bude medium, máte-li rádi sušší rybu, pak nechejte opékat další 2 minuty. Kůži je možné před podáváním odstranit.

Podáváme s opékanými brambory či s oblíbeným salátem, bylinkovým dipem a bílým vínem.

rdc
foto: foodiesfeed.com


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>