V jednoduchosti je krása. Toto pořekadlo platí i pro gastronomii. Chcete-li se o tom přesvědčit, pak vyzkoušejte tento recept. Nejen, že je velmi chutný, ale je zároveň i zdravý!
Pro 2 mlsouny:
2 filety lososa
sýr gervais
olivový olej
kopr, bazalka nebo vaše jiná oblíbená bylinka
hrubá sůl, pepř
Vyfiletovaného lososa pečlivě umyjeme a v případě potřeby vykostíme. Kůži nestahujeme, pod šťávou se skrývá mnoho vitamínů, a hlavně díky ní nepříjdeme během grilování o šťávu a výtečnou chuť.
Po umytí si lososa za pomocí ubrousku z obou stran osušíme, to proto, aby během přípravy neprskal.
Během sušení si připravíme bylinkový dip. Smícháme nasekaný kopr, olivový olej, gervais a nasekanou hrubou sůl a pepř. To vše rozmícháme. Pokud nejste milovníky kopru. Lze použít i jinou bylinku.
Lososa nasolíme, sůl rovnoměrně rozetřeme po celém povrchu, pokapeme olejem. Položíme na gril – nejprve kůží dolů a opékáme z obou stran přibližně 4 minuty. Za tuto dobu bude medium, máte-li rádi sušší rybu, pak nechejte opékat další 2 minuty. Kůži je možné před podáváním odstranit.
Podáváme s opékanými brambory či s oblíbeným salátem, bylinkovým dipem a bílým vínem.
rdc
foto: foodiesfeed.com