Rádi si pochutnáte na dobrém a rychlém jídle? Máte gril (alespoň ten v troubě)?
Pak pro vás máme skvělý tip.
Grilované lilky plněné rajčaty, sýrem a kořením jsou chutné, zdravé a potěší všechny, kdo nechtějí grilovat maso.
Jako přílohu podávejte čerstvé pečivo, brambory či salát.
Pro 4 mlsouny:
sůl
100 g parmezánu
50 g nakládaných rajčat (osušených)
pepř
1 lžička oregána
alobal
Lilky očistíme, podélně rozpůlíme a vydlabeme tak, aby na slupce zůstalo asi ½ cm dužiny. Vnitřky osolíme a necháme 10 minut vypotit. Mezitím nastrouháme parmezán a smícháme s vydlabanou dužinou a rajčaty a rozmixujeme na pyré. Přimícháme čerstvý sýr, oregáno, sůl a pepř. Vypocené lilky osušíme papírovou utěrkou a lilky z obou stran chvíli předgrilujeme, aby trochu změkly, poté zabalíme z jedné strany do alobalu, naplníme sýrovou směsí a dáme zpět na gril. Grilujeme přibližně 7 minut.
Sandra Špačková
foto: lidl.de