Grilovaná kachní prsa s kávovo-čokoládovou omáčkou

kachni prsa s kavovo cokoladovou omackou

Kachní maso má vynikající, jemnou chuť a přesto, že se jedná o nejtučnější drůbeží maso, neváhejte a dopřejte si ho.

V kombinaci s kávovo-čokoládovou omáčkou je to lahoda, kterou prostě musíte ochutnat.

Recept je z kuchařské školy Chefparade a uvařit jej není těžké.

Pokud budete mít problém s karamelem, pomoc hledejte zde.

 

Pro 2 mlsouny:

400 g kachních prsou
2 porce espressa
30 g čokolády na vaření
15 g třtinového cukru
15 g másla
sůl, pepř

Kachní prsa očistíme. Z části kůže si připravíme škvarky – kůži nakrájíme na velmi malé kostičky a upražíme. Kachní prsa zprudka opečeme ze všech stran. Na pánev přidáme malinko hnědého cukru a rozpustíme na karamel. Zalijeme připravenou kávou, povaříme, trochu osolíme a přidáme nastrouhanou čokoládu. Omáčku prohřejeme a nakonec zjemníme máslem. Podáváme s kachními škvarky.

Zdroj + foto: Chefparade.cz

Potěšte své blízké dárkem dárkovým poukazem. V Chefparade spustili oblíbenou akci na 3+1 dárkové poukazy. Kupte si 3 poukazy na kurzy vaření a 4. od dostanete zdarma!


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>