Marinované grilované maso k létu jednoznačně patří.
Grilovat lze v podstatě cokoli, ale masomilci určitě ocení grilovanou krkovičku.
Stačí ji na chvíli naložit do marinády z petržele, hořčice a medu a poté s ním honem na gril.
Jako přílohu můžeme doporučit jakýkoli vás oblíbený salát.
Pro 2 mlsouny:
100 ml rostlinného oleje
1 lžička jemně ostré hořčice
1 lžička akáciového medu
1 lžička nastrouhané citrónové kůry
2 krkovičky
sůl, pepř
Petržel nakrájíme na drobno a smícháme s olejem, hořčicí a medem. Za pomocí mixéru smícháme do hladka a nakonec přimícháme i citrónovou kůru a tymián. Očištěné maso namočíme do marinády a necháme alespoň jednu hodinu marinovat. Poté maso vyjmeme, osolíme, opepříme a grilujeme na rozpálené grilovací pánvi nebo na grilu 6 – 7 minut z obou stran.
Martina M.