Grilovaná bylinková krkovička

Marinované grilované maso k létu jednoznačně patří.

Grilovat lze v podstatě cokoli, ale masomilci určitě ocení grilovanou krkovičku.

Stačí ji na chvíli naložit do marinády z petržele, hořčice a medu a poté s ním honem na gril.

Jako přílohu můžeme doporučit jakýkoli vás oblíbený salát.

 

 

Pro 2 mlsouny:

svazek hladkolisté petržele
100 ml rostlinného oleje
1 lžička jemně ostré hořčice
1 lžička akáciového medu
1 lžíce lístků tymiánu
1 lžička nastrouhané citrónové kůry
2 krkovičky
sůl, pepř

Petržel nakrájíme na drobno a smícháme s olejem, hořčicí a medem. Za pomocí mixéru smícháme do hladka a nakonec přimícháme i citrónovou kůru a tymián. Očištěné maso namočíme do marinády a necháme alespoň jednu hodinu marinovat. Poté maso vyjmeme, osolíme, opepříme a grilujeme na rozpálené grilovací pánvi nebo na grilu 6 – 7 minut z obou stran.

Martina M.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>