Grasshopper

Grasshopper je sladký, alkoholický koktejl s mátovou příchutí. Je řazen do kategorie „after dinner cocktailS“.

Skládá se z kakaového krémového likéru, mátového krémového likéru, smetany a ledu. Zdobí se mátou a pro svou brčálově zelenou barvu je oblíbený především na svátek sv. Patrika.

Koktejl prvně namíchal v roce 1950 Philibert Guichet, majitel baru Tujague’s v New Orleansu a vyhrál s ním New Yorskou koktejlovou soutěž.

 

2 cl mátového krémového likéru (zelený)

2 cl kakaového krémového likéru (bílý)

2 cl čerstvé smetany

led

 

Všechny uvedené ingredience protřepeme v šejkru s ledem. Přecedíme do vychlazené koktejly a podáváme zdobené mátovými lístky.

 

Martina Mlsná

Poklady klasické české kuchyně – Roman Vaněk lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

 


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>