Gnocchi se špenátem a bílými fazolemi

gnocchi se spenatem a fazolemi

Gnocchi (čtěte ňoki) jsou drobné bramborové knedlíčky původem z Itálie. Jako příloha se používají pravděpodobně již od římských dob. Do okolních zemí se gnocchi dostaly při expanzi římské říše a každá země si pochopitelně osvojila svoji specifikaci.

Za ochutnání jednoznačně stojí tato úprava s rajčaty, špenátem a bílými fazolemi.

Víte, jak připravit domácí gnocchi?

 

Pro 4 mlsouny:

1 lžíce + 1 lžička olivového oleje extra-virgin
500 g gnocchi
1 cibule
4 stroužky česneku
½ hrnku vody
1 svazek špenátu
1 plechovka loupaných rajčat
1 plechovka bílých fazolí
¼ lžičky mletého pepře
1 mozzarella
¼ hrnku parmezánu

Lžíci oleje rozehřejeme na pánvi. Přidáme gnocchi a restujeme asi 5-7 minut (dokud nezačnou hnědnout). Vyjmeme a dáme do mísy. Na pánev přidáme 1 lžičku oleje, na kterém osmažíme cibuli dosklovata. Přidáme česnek nasekaný nadrobno a vodu. Povaříme asi 4 minuty. Poté přidáme rajčata, slité a opláchnuté fazole a špenát. Přivedeme k varu, přidáme gnocchi, opepříme a posypeme natrhanou mozzarellou a nastrouhaným parmezánem. Promícháme, povaříme asi 3 minuty a podáváme.

Sandra Špačková
foto:  Rooey202 / CC BY


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>