Hledáte tip na lehký a zdravý pokrm?
Není nic jednoduššího než krátce opéct rybu na pánvi a k tomu si připravit salát či třeba salsu.
K chuťově nevýrazné rybě se chuťově perfektně hodí pikantnější salsa z rajčat, cibule a avokáda.
Ideální (nejen) letní pokrm.
Pro 4 mlsouny:
350 g rajčat
2 jarní cibule
1 menší chilli paprička
svazek koriandr
1 limeta
sůl
pepř
2 lžíce rostlinného oleje
Rajčata nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nakrájíme na kolečka. Chilli vypeckujeme a nasekáme najemno. Koriandr otrháme a nakrájíme. Dužinu avokáda nakrájíme na kostičky a smícháme s polovinou šťávy z limety. Všechny připravené suroviny smícháme se zbylou šťávou z limety a nakonec i s avokádem. Dáme vychladit. Filety osolíme, opepříme a zakápneme citrónovou šťávou. Osmažíme na rozehřátém oleji 2 – 3 minuty z každé strany.
Sandra Š.