Máme pro vás tip na rychlý oběd.
Ryby bychom měli pravidelně zahrnovat do našeho jídelníčku. Losos je běžně k dostání v každém supermarketu, tak když nebude k mání jiná vaše oblíbená ryba, kupte si jej a připravte podle receptu níže.
Za půl hodinky máte na stole chutné, lehké a přitom vydatné jídlo.
Ochutnejte a podělte se s ostatními, jak vám chutnalo.
Pro 2 mlsouny:
1 (asi 150 g) cuketa
½ lžičky mleté pálivé papriky
2 lžičky olivového oleje
½ lžičky citrónové kůry
+ citrón na pokapání
Rýži uvaříme podle návodu na obale. Cuketu očistíme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenké plátky. Papriku smícháme se lžící oleje a směsí potřeme filety. Asi pět minut před uvařením rýže si na pánvi rozehřejeme zbylý olej a orestujeme na něm cuketu. Posolíme a dáme stranou. Filety osolíme a opečeme na stejné pánvi, z každé strany 2-3 minuty.
Rýži dochutíme solí a citrónovou kůrou a smícháme s cuketou. Servírujeme s rybou a citrónem.
Sandra Špačková